"Miste peper en zout, maar smaakte toch geweldig"

Volgens de kranten verliep Rock Werchter 2010 op rolletjes. Muzikaal bleven de meeste verslaggevers op hun honger zitten. De 36e editie van het festival zal vooral de geschiedenisboeken ingaan als de heetste editie ooit. De festivalgangers krijgen ook veel respect. Zij lieten zich niet kennen en gaven 4 dagen lang het beste van zichzelf.

"Vakwerk, maar geen aha-beleving"

"Niet muzikanten, maar hete temperaturen echte headliner van deze festivaleditie", kopt De Morgen. "Niet 'te duur', 'te druk' of 'te lang', maar 'te warm' zal als epitheton met Rock Werchter 2010 geassocieerd worden." De krant heeft het over een geslaagde editie.

"Vakwerk op alle fronten, maar geen aha-beleving", noteert De Standaard. "De hoofdacts hebben een hoog déjà-vu-gehalte. De jonge, hippe groepen staan op Pukkelpop." Toch blijft Rock Werchter volgens de krant de koningin van de Vlaamse festivalzomer: "Moeiteloos uitverkocht, uitstekend georganiseerd en de hitte werd dragelijk gemaakt."

"Selectie voor 37e editie moet weer strenger"

"De 36e jaargang van Rock Werchter was vaak meeslepend, zelden essentieel", besluit Gazet Van Antwerpen. "Als Rock Werchter het baken van kwaliteit wil blijven, moet de selectie voor de 37e editie weer strenger." De krant looft de puike organisatie en het uitstekende publiek.

"Ook volgens Het Nieuwsblad miste het festival wat peper en zout. "Maar laat ons welletjes wezen, ook zonder die extra kruiden smaakte Werchter vier dagen lang geweldig. Muzikaal was het prima, de sfeer op de wei was zalig."

"Festivalganger is held van Werchter 2010"

"De held van Werchter 2010? Festivalganger zelf", vindt Het Laatste Nieuws. "Werchter 2010 zal de geschiedenisboeken ingaan als de warmste editie ooit, niet als de meest muzikaal geslaagde. Deze editie kende maar één echte held: de 320.000 festivalgangers zelf. Nooit eerder ging de Werchtermens zo diep om de vier dagen vol te maken."

Volgens Het Belang van Limburg was zondag de muzikale uitschieter, "dankzij goede passages van The Black Keys, Vampire Weekend, Them Crooked Vultures en - zeker niet te vergeten - de Belgen." "Terwijl zaterdag met P!nk de nadruk lag op show."