"Rock Werchter blijft in Werchter"

Dirk Claes, de burgemeester van Rotselaar, heeft de geruchten dat Rock Werchter zou verhuizen de kop ingedrukt. Volgens hem blijft Rock Werchter de komende jaren zeker in Werchter. Hij heeft daarover gesprekken gehad met organisator Herman Schueremans.

"Ik denk wel dat ik het als eerste zou weten, mocht het festival effectief verhuizen", zegt Claes. "Ik heb daar ook met Herman Schueremans een openhartig gesprek over gehad. Hij heeft mij verzekerd dat het zeker nog hier zal blijven."

Volgens Claes heeft Schueremans al veel aanbiedingen gekregen om te verhuizen. "Maar het zal niet gemakkelijk zijn om een plaats te vinden die zo gunstig gelegen is, zoveel sfeer en zoveel medewerking heeft van de omwonenden. Wij zijn het allemaal gewoon. Ik wil het toch nog zien dat men zoiets ergens anders kan organiseren."