"Verkeershinder door slechte communicatie"

De Tourkaravaan veroorzaakte niet alleen verkeershinder in Brussel, maar ook op de Brusselse Ring. Dat leidde tot enig ongenoegen.

Aan het Vierarmenkruispunt stonden automobilisten zo'n twee uur in de file. Ook op de E411 Namen-Brussel liep de rijtijd op. Een deel van de oorzaak ligt volgens het Vlaams Verkeerscentrum in een gebrekkige communicatie.

"We hadden op voorhand gecommuniceerd dat de afrit zou dichtgaan om 9 uur", zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum, "maar blijkbaar heeft men de afrit al gesloten om half acht. Dat hebben we natuurlijk niet op voorhand kunnen meegeven in de verkeersinformatie, waardoor heel wat mensen verrast waren".

Ook in Brussel zelf was niet iedereen tevreden. "We kunnen nergens in Brussel rijden. Het is hier slecht georganiseerd", klaagde een boze Franse automobiliste. "Ik hou niet van de Tour wegens het ongemak", vond een automobiliste in de Wetstraat. "Het is goed voor de mannen, maar niet voor mij."