Bedwantsen kiezen voor eigentijdse jongeren

Eind vorige week moest in New York een winkel van het kledingmerk "Hollister" gesloten worden, omdat de beten door bedwantsen voor het winkelpersoneel niet meer te harden waren. Al snel volgde de sluiting van een 2e winkel. "Hollister", dat vooral voor tieners een vrij succesvolle kledinglijn aanbiedt, probeerde intussen het probleem te minimaliseren. Momenteel zou de insecteninvasie onder controle zijn.

Bedwantsen zijn kleine insecten, tot 6 millimeter lang, die van onder andere mensenbloed leven. Wanneer de diertjes bloed opgezogen hebben, kan dit tot kleine, rode bultjes leiden. Deze kunnen beginnen te jeuken, wat vrij irritant is.

Ongeveer een maand geleden rapporteerde een winkelbediende van "Hollister" het probleem van de bedwantsen al, maar de manager had er toen geen oren naar. "Hij was meer bezorgd voor het verlies van inkomsten, dan voor de gezondheid van het personeel of van de duizenden klanten die hier over de vloer komen", klonk het. Toen de klachten bleven toenemen, kon het management niet anders dan ingrijpen.

Ook werd de gezondheidsdienst van de stad New York gealarmeerd, die "Hollister" nu bijstaat in de bestrijding van de insecten. Gedupeerde klanten wordt aangeraden het bedrag dat ze aan kleding betaald hebben, terug te vorderen. Volgens een plaatselijk advocaat bestaat zelfs de mogelijkheid een klacht in te dienen, wanneer er lichamelijke letsels geconstateerd zijn.

lees ook