Elio Di Rupo heeft "nog tijd nodig"

In een interview met de Franstalige commerciële zender RTL-TVI heeft PS-voorzitter Elio Di Rupo gezegd dat het nog onduidelijk is welke Franstalige partijen in een regering willen stappen. Ook het bestuderen van de voorstellen van informateur Bart De Wever zal nog wat tijd vragen, zei Di Rupo.

Di Rupo zei dat het nog onduidelijk is welke partijen zouden meedoen aan Franstalige kant. Mogelijk doet Ecolo mee, maar mogelijk ook niet. En ook rond de MR blijven vraagtekens. "De verschillende partijen willen hun standpunt laten gelden", zei Di Rupo daarover.

"We zitten nog niet in een fase waarin we kunnen beslissen. Het gaat momenteel ook niet over wie meedoet en wie niet, maar over de inhoud en hoe alles moet verlopen", klonk het. "Dat proberen we nu te begrijpen."

"Het zal tijd in beslag nemen", zei Di Rupo over de regeringsvorming. "De problemen dateren ook niet van gisteren. Elk punt (van De Wevers voorstellen, nvdr) moet apart uitgelegd worden. Elk onderwerp is onderverdeeld in tientallen andere puntjes. Met geduld maar vastberadenheid probeer ik om alles te begrijpen en de standpunten van de Franstaligen te laten gelden."

Bekijk het verslag op RTL-TVI hier.