Festivalgangers geraken vrij vlot thuis

De uittocht uit Werchter is vlot verlopen. In de loop van de dag zijn alle festivalgangers huiswaarts gekeerd, maar de verkeersproblemen waren veel minder erg dan op de eerste festivaldag.

Rond de middag was het op de wegen rond Werchter wel enkele uren lang aanschuiven richting Mechelen, Haacht en Leuven. Rond 16 uur waren de problemen nagenoeg volledig opgelost.

Ook de uittocht per bus naar Leuven verliep vlot. De festivalgangers arriveerden mondjesmaat aan de haltes in Werchter, zodat de wachttijden beperkt bleven. De Lijn vervoerde dit festival in totaal iets meer dan 100.000 reizigers, een 15.000-tal minder dan vorig jaar.
 

Geen recordaantal verzorgingen Rode Kruis

Hoewel Rock Werchter 2010 de warmste editie ooit was moest het Rode Kruis toch geen recordaantal mensen verzorgen. In totaal werden 7061 mensen verzorgd, iets minder dan het recordaantal van 7144 vorig jaar.

Opvallend is dat dit jaar 15 procent van de verzorgingen het gevolg was van insectenbeten (teken, dazen, processierupsen). In een op de drie gevallen ging het om een beet van een teek.