Olievervuiling in Rumst komt uit tankstantion

De bron van de ernstige vervuiling van het riolerings- en grachtenstelsel in de wijk Lazernij in Rumst is bekend. Het gaat om een tankstation op de Mechelsesteenweg. De brandweer en de Civiele Bescherming hebben sinds zaterdag al duizenden liters van het goedje opgezogen. Ook de Nete is licht vervuild geraakt.

Het was eerst niet duidelijk waar de vervuiling van het riolerings- en grachtenstelsel vandaan kwam. Onderzoek heeft nu uitgewezen dat de diesel afkomstig is uit een tank van een nabijgelegen tankstation.

"De gemeentelijke milieudienst stelde aan de hand van de bewijzen een proces-verbaal op. Het gemeentebestuur zal officieel klacht indienen", zegt Annelies Geerts van de communicatiedienst van Rumst.

De klep van de grachten naar de Nete werd afgesloten. Toch kon een deel van de diesel zich een weg banen naar de rivier. "De nodige acties zijn ondernomen om de verspreiding van het product in te dijken. De Civiele Bescherming blijft verder grote hoeveelheden diesel oppompen en afvoeren voor verwerking. Vervolgens zal een grootschalige sanering plaatsvinden om de restanten van het product te verwijderen", aldus Annelies Geerts.