Opnieuw vrees voor homofobe muzikant

Carlo Di Antonio, organisator van het Dourfestival en CDH-parlementslid voor de Franse gemeenschap, is beducht voor een eventuele uitschuiver van de Jamaicaanse muzikant Capleton die op het festival geprogrammeerd staat.

Hij heeft contact opgenomen met de manager van de artiest nadat Ecolo-parlementslid Matthieu Daele zich ongerust had getoond over Capletons aanwezigheid op Dour. Daele vreest dat hij homofobe boodschappen zal zingen.

Di Antonio zegt dat Capleton tijdens vorige optredens, eerder op Dour, in Brussel of in andere steden, nooit geprovoceerd heeft of problemen heeft veroorzaakt.

Eerder ontstond ophef rond Beenie Man, die geprogrammeerd stond op de affiche van Couleur Café. Omdat ook hij de reputatie heeft zich wel eens te bezondigen aan homofobe uitspraken, is zijn optreden uiteindelijk afgelast.