Resten Caravaggio tentoongesteld voor publiek

In het Toscaanse stadje Porto Ercole worden de beenderen van de barokkunstenaar Caravaggio een maand lang tentoongesteld voor het publiek. De stoffelijke resten werden een tijd geleden opgegraven om meer te weten te komen over de doodsoorzaak van de schilder.

De beenderen werden opgegraven uit de crypte van de kerk van Porto Ercole en geïdentificeerd als die van de beroemde schilder, die op zijn 39e overleed.

De beenderen waren een onderwerp van discussie tussen Caravaggio, de geboorteplaats van de schilder in de buurt van de Noord-Italiaanse stad Bergamo, en Porto Ercole in Toscane, waar hij stierf aan malaria.

In een glazen urn werden ze naar Caravaggio gebracht en daarna terug naar Toscane gevaren in een antieke tweemaster. "De zeilboot staat symbool voor de laatste reis van Caravaggio", klinkt het.