Vrouwen schuwen geweld in games niet

Vrouwen geven de voorkeur aan eenvoudige games en schuwen actie en geweld niet. Dat blijkt uit een masterscriptie van Lotte Vermeulen, die communicatiewetenschappen volgt aan de UGent.

"In tegenstelling tot mannen, willen vrouwen dat een game logisch en eenvoudig in elkaar zit en dat het controlepaneel eenvoudig te hanteren is. Bovendien moeten de regels duidelijk zijn en de uitdaging haalbaar", zegt Vermeulen.

Vrouwelijke gamers besteden gemiddeld 8 uur per week aan hun hobby, terwijl dat bij mannen kan oplopen tot 17 uur. Vrouwen schuwen geweld in games niet. "Wel hebben ze de voorkeur voor "humoristisch" geweld in plaats van realistische geweldscènes. Meer dan mannen verkiezen ze games in cartoonstijl en in 2D", luidt het.

Vrouwen spelen het liefste met een sterk, knap en vrouwelijk personage dat van aanpakken weet. Uit de studie blijkt ook dat vrouwen liever in groep wedijveren dan mannen.