Wat als basketbal gespeeld wordt als voetbal?

We willen in Europa graag denken dat het anders is, maar eigenlijk geven de Amerikanen helemaal niets om ons of hun voetbal. Na de uitschakeling van de VS door Ghana op het WK in Zuid-Afrika blokletterde New York Post nog: "This sport is stupid anyway”.

Ook de lijst van zoekresultaten op Google van "Soccer sucks", "Waarom is voetbal geen sport?" of "Waarom zullen Amerikanen voetbal nooit aanvaarden?" is oneindig en oneindig lang. De Amerikaanse sportliefhebber gaat resoluut voor andere sporten, zoals het basketbal. Een sport die volgens hen veel spectaculairder is dan voetbal. Want mocht basket gespeeld worden zoals voetbal, tja, dan valt er niets te beleven: veel pogingen om te scoren, om uiteindelijk via een penalty te winnen met 1-0. Zo zien Amerikanen dus ons voetbal…

lees ook