Gorki en Low Impact Man op Dranouter

Gorki is toegevoegd aan de affiche van Dranouter. De groep van Luc De Vos zal op donderdag 5 augustus optreden op het festival. Op zondag geeft Low Impact Man Steven Vroman een ecologische comedyshow.

Volgens de organisatoren is het het enige concert van Gorki dit jaar. De groep zal de eerste dag van Dranouter afsluiten. Expatriate mag donderdag openen. Eerder was al bekend dat die dag James Walsh en Absynthe Minded optreden.

Dranouter wil zich ook op de kaart zetten als duurzaam festival. Steven Vroman, bekend als Low Impact Man, wordt de eco-adviseur van het festival. Vroman zal zondag 8 augustus ook zijn ecologische comedyshow opvoeren op het festival.

Op het terrein zullen alle verpakkingen voor voeding composteerbaar zijn. Het festival stelt ook gratis eco-condooms ter beschikking van het publiek. Die condooms zijn gemaakt van fairtrade rubber en dragen een CO2-neutraal certificaat.