Israëlische soldaten dansen tijdens patrouille

Afgelopen weekend verscheen op YouTube een filmpje, waarop te zien was hoe Israëlische soldaten tijdens een patrouille in het bezette Hebron plots enkele danspasjes plaatsten. Het filmpje werd al snel verwijderd, maar intussen was het wel al opgepikt door verschillende tv-stations. Het nieuwsagentschap MNA reageert verontwaardigd.

Op de beelden is te zien dat de soldaten op de muziek van Ke$ha’s “Tik tok” een duidelijk vooraf ingestudeerd dansje uitvoeren. Daarna hervatten ze hun patrouille. Nadat een aantal tv-stations het filmpje gisteren herhaaldelijk hadden getoond, dook het filmpje ook op YouTube opnieuw op.

Het nieuwsagentschap MNA, dat de Palestijnen in de bezette gebieden informeert, reageerde alvast verontwaardigd door het bericht over het voorval te beginnen met: “Palestijnen in Hebron die klagen dat de Israëlische soldaten die hier patrouilleren zelden tussenbeide komen om het geweld in te tomen, weten nu waarom.” Aan het agentschap liet het leger weten dat “het om een grap ging, uitgevoerd door soldaten. De zaak wordt intussen onderzocht door de bevelvoerende officier.”