Nederlandse onderhandelaars "onttwitteren"

De Nederlandse onderhandelaars gaan de komende tijd "onttwitteren". Informateur Uri Rosenthal (VVD) wil in deze fase van de onderhandelingen voor een nieuwe regering radio- en tv-stilte. "Maar we gaan ook onttwitteren", beklemtoonde Rosenthal. Al heeft hij zijn eigen oproep al aan zijn laars gelapt.

Femke Halsema van GroenLinks is de gehoorzaamste van de klas, ze stopte gisteren al met twitteren. "Nu zijn dit voorlopig mijn laatste tweets. Om een kwetsbaar formatieproces alle kans te geven en het inhoudsloze gebabbel niet", klonk het in haar laatste tweet. Al kon ze vijf minuten later al niet laten: "Ik blijf wel alles lezen, dus gedraag je :-). Fijne zomer!".

Maar informateur Uri Rosenthal, die zelf aankondigde dat de onderhandelaars zullen "onttwitteren", lapt een dag later al zijn eigen oproep aan zijn laars. "Stef Blok (VVD, red.) heeft het woord, goed moment om even te twitteren. Tot dusver legt iedereen zijn eigen prioriteiten uit, nog geen struikelblok gevonden", geeft hij zijn followers een inkijkje in de onderhandelingen.

Alexander Pechtold (D66) liet zijn followers weten dat hij "gewoon blijft twitteren". "Een beetje genuanceerd verslag van de informatie past toch niet in 140 tekens :-)", is te lezen op zijn twitterpagina.

Job Cohen (PvdA) is sowieso niet zo'n regelmatige twitteraar. Zijn laatste tweet dateert van 12 juni, waarin hij Frank Vandenbroucke en de SP.A het allerbeste resultaat toewenst. Van Mark Rutte (VVD) hoeven we sowieso geen veranderingen te verwachten, aangezien hij Twitter nog niet heeft ontdekt.