Suede geeft in november concert in Brussel

Suede, een van de meest invloedrijke Britse groepen uit de jaren 90, maakt dit jaar een comeback. De groep rond Brett Anderson en Mat Osman zal op 29 november optreden in het Koninklijk Circus in Brussel.

Suede gaf dit jaar een eerste concert in de Royal Albert Hall in maart. Wat een eenmalige gebeurtenis had moeten zijn, kreeg algauw een vervolg. De groep kondigde al concerten aan in Noorwegen, Denemarken en Londen, maar ook de Belgische fans blijven niet in de kou staan. 

Het laatste album van de groep, "A new morning", dateert van 2002. Daarna gingen de groepsleden hun eigen weg. Suede werd gevormd eind de jaren 80 door Brett Anderson, Mat Osman en Bernard Butler. De groep werd door de Britse pers binnengehaald als de "beste nieuwe Britse band".

Hun eerste album "Suede" lag in 1993 in de rekken. Het werd een van de snelst verkopende albums en kreeg de prestigieuze Mercury Prize. Een jaar later verliet Butler de groep. Butler is er ook nu niet meer bij.

Het album "Coming up" uit 1996 werd hun grootste commerciële succes. In 2003 ging de groep uit elkaar. Anderson en Butler werkten wel nog even samen als The Tears.

Na 7 jaar staat Suede nu weer op de planken. De kaartenverkoop voor het concert in Brussel start op donderdag 8 juli om 11 uur.