2 auto's gevonden in kanaal Gent-Terneuzen

De zoektocht van de federale politie op de Gentse binnenwateren heeft een eerste resultaat opgeleverd. Het gaat om twee auto's in het kanaal Gent-Terneuzen.

Bij de operatie "Gentscan" wordt 40 kilometer aan Gentse wateren doorzocht. De scheepvaartpolitie zocht de afgelopen weken al de bodem van het traject af met een sonar. De scan leverde 19 plaatsen op waar mogelijk een auto op de bodem ligt.

Dinsdag leverde de zoekactie geen resultaat op , maar nu is in het kanaal Gent-Terneuzen een eerste succes geboekt.  "Tijdens het voortzetten van de zoekactie die gisteren is gestart, zijn we op resten van twee voertuigen gestoten. Het blijkt dat er menselijke resten in een van de twee voertuigen aanwezig waren", zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen.

Het identificatieteam komt ter plaatse om de overblijfselen te onderzoeken. Het is niet duidelijk wanneer er uitsluitsel zal zijn of het over een vermiste persoon gaat.