"Kan je me vergeven, Sarah?"

Nadat in maart 2009 een einde kwam aan de relatie tussen Bristol Palin, dochter van Sarah, en Levi Johnston, liet deze laatste niet na de familie Palin in een slecht daglicht te stellen. Daar heeft hij nu blijkbaar spijt van, want na een privéverontschuldiging aan de Palins, biedt hij deze week ook publiekelijk zijn excuses aan.

De 20-jarige Johnston kon het niet nalaten na te trappen, toen zijn relatie met Bristol Palin, met wie hij een zoon, Tripp, heeft, spaak liep. Zo vertelde hij dat hij vrij zeker was dat Sarah geweten moet hebben dat hij en Bristol seks hadden in het huis van de ex-gouverneur van Alaska, iets wat door Sarah ontkend werd. Ook zei hij dat geen seks voor het huwelijk “niet realistisch” is. Ten huize Palin zou er bovendien vaak over echtelijke problemen zijn gesproken. Ten slotte zou Sarah voorgesteld hebben de zwangerschap van Bristol geheim te houden en het kind na de geboorte zelf te adopteren.

Johnston poseerde ook naakt voor “Playgirl” (zie kleine foto), wat Sarah dan weer deed zeggen dat hij “blijkbaar een pornocarrière nastreeft en alles doet voor roem”. Zijn uitspraak “Ze betalen niet genoeg” voor het afwimpelen van een contract met een homo-erotische filmmaker was nog meer zout op de wonde van de Palins.

Maar Johnston wil, vooral omwille van zijn zoon, de relaties met de Palins opnieuw herstellen. “Na de relatiebreuk was ik ongelukkig en een beetje boos. Jammer genoeg, tegen beter weten in, heb ik dingen over de Palins gezegd die niet helemaal waar waren. Ik heb me al persoonlijk geëxcuseerd bij hen. Maar omdat hetgeen ik gezegd heb publiekelijk gebeurde, wens ik me ook zo te verontschuldigen”, aldus Johnston aan People magazine.

Hij richt zich ook rechtstreeks tot Sarah zelf: “Ik hoop dat ik jouw vertrouwen ooit kan terugwinnen”. Dochter Bristol heeft al gereageerd: “Vooral in het belang van onze zoon Tripp moeten we ons verleden achter ons laten."

lees ook