Doek Kirchner ontdekt in museumkelder

In een museum in Duitsland is een schilderij van de expressionistische kunstenaar Ernst Ludwig Kirchner (1880-1938) ontdekt. Het doek dat aan beide kanten beschilderd is, dook op in de kelders van het museum.

Het Staedel Museum in Frankfurt vond het schilderij tijdens renovatiewerken. Op een van de zijden is een naakt geschilderd. Het werk zou dateren van 1910.

Het museum zal het werk restaureren en tentoonstellen als het opnieuw opengaat in 2011.

Kirchner was een van de stichters van de expressionistische beweging Die Brücke, waarbij later ook Emil Nolde zich aansloot. In 1933 werd zijn kunst gemerkt als ontaard door de nazi's. Zij confisqueerden meer dan 600 van zijn werken. Een deel ervan werd vernietigd en een deel werd verkocht. In 1938 pleegde hij zelfmoord.