Groot banenverlies na pensioen spaceshuttle

United Space Alliance, de grootste onderaannemer van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA, gaat meer dan duizend mensen ontslaan. Het banenverlies is het gevolg van de pensionering van de spaceshuttle.

De spaceshuttles van de NASA zijn sterk verouderd. Daarom besloot de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie om dit en volgend jaar de laatste vluchten uit te voeren met de spaceshuttles.

United Space Alliance, die de spaceshuttlevloot beheert, is nu het kind van de rekening. Vandaag maakte het bedrijf bekend dat de meeste banen in de vestigingen in Florida en Texas verloren gaan. Samen zou het gaan om meer dan duizend banen.

Volgens United Space Alliance zullen er nog ontslagen volgen naarmate de spaceshuttles (foto) steeds minder gelanceerd worden. Of de ontslagen wetenschappers snel ander werk zullen vinden, is te betwijfelen. Ze hadden immers toegang tot geheime technologie waardoor ze wellicht al niet in het buitenland aan het werk kunnen.