Isabella Rossellini in verfilming bestseller

Isabella Rossellini speelt mee in de verfilming van de Italiaanse bestseller "La solitudine dei numeri primi", het boek dat als "De eenzaamheid van de priemgetallen" ook bij ons nog altijd in de top tien van de meest gelezen romans staat.

Rossellini vertolkt de rol van de moeder van Alice, die overlijdt in het ziekenhuis. "Een kleine maar verontrustende rol", vindt Rossellini.

"La solitudine dei numeri primi" wordt verfilmd door Saverio Costanzo, die eerder o.a. "Private" maakte, over het Israëlisch-Palestijnse conflict. Hij zal wellicht in september in première gaan op het Filmfestival van Venetië.

"La solitudine dei numeri primi" gaat over twee eenzame tieners die door de jaren heen een bijzondere band met elkaar opbouwen, maar nooit écht bij elkaar komen. In de film spelen Alba Rohrwacher en Luca Marinelli de hoofdrollen.