Kandidaten van Reynders worden weggestemd

De MR heeft Christine Defraigne (foto, links), Richard Miller (foto, rechts) en Jacques Brotchi aangeduid als gemeenschapssenatoren. Het partijbestuur van de Franstalige liberalen raakte het niet eens over de drie namen, en liet de beslissing dan maar over aan de fractie in het parlement van de Franse Gemeenschap.

Maandag en dinsdag discussieerde de top van de MR hevig over de benoeming van de drie gemeenschapssenatoren. Er waren vijf kandidaten voor drie plaatsen. Ontslagnemend voorzitter Didier Reynders ziet de kandidaten van zijn voorkeur weggestemd door de liberale fractie.

Zowel Brotchi als Defraigne kunnen in het zogenoemde kamp-Michel worden gesitueerd. Zij leunen nauwer aan bij Louis en Charles Michel (kleine foto). Miller staat tussen het kamp-Michel en het kamp-Reynders in.

Reynders kondigde na de slechte verkiezingsuitslag van zijn partij al aan dat hij zijn mandaat als voorzitter ter beschikking stelt.