Lindsay Lohan krijgt celstraf van 90 dagen

De Amerikaanse actrice Lindsay Lohan is door een rechter in Beverly Hills veroordeeld tot een celstraf van 90 dagen. Sinds 2007 werd Lohan herhaaldelijk betrapt op rijden onder invloed van alcohol en drugs.

Lohan kreeg een proeftijd van drie jaar opgelegd, maar ze heeft de voorwaarden van die proeftijd niet correct nageleefd. Ze slaagde er niet in om de verplichte cursus over alcohol te volgen. De 24-jarige actrice barstte in tranen uit toen ze het verdict te horen kreeg.

"Ik heb alles gedaan wat ik moest doen en ik deed mijn uiterste best om mijn job en mijn aanmeldingsplicht te combineren", zei ze.

De rechter verplichtte de actrice ook om na haar celstraf gedurende drie maanden een ontwenningskuur te volgen. Op 20 juli moet de actrice zich aanmelden in de gevangenis. Lohan zat eerder al eens 84 minuten in de cel.