Mosselen zijn dit jaar "wonder der natuur"

In Yerseke in Zeeland is de officiële start gegeven van het mosselseizoen. "De nieuwe oogst is van een zeldzaam hoge kwaliteit", klinkt het als vanouds bij de mosselkwekers. Ze verwachten dat de prijs lager zal liggen dan vorig jaar.

De kwekers uit het Nederlandse mosseldorp zijn uitermate opgetogen. "Het aantal mosselvlees in de schelp ligt vaak al op 30%. Het is een wonder van de natuur", zegt kweker Jos van Dam.

Volgens de kwekers zal de prijs bovendien iets lager liggen dan vorig jaar. "Als we structureel veel mosselen van deze kwaliteit blijven bovenhalen, dan kunnen we ze aan een redelijke prijs aanbieden", klinkt het. Een gemiddelde prijs is er niet, want die hangt af van de grootte van de mossel.

De start van het mosselseizoen verloopt dit jaar met horten en stoten. Omdat enkele kwekers voor het eerst in de geschiedenis niet wilden wachten op de officiële startdatum, waren er al een tijdje mosselen te krijgen bij enkele supermarkten en vishandelaars. Vanaf vandaag is het populaire weekdier dus overal te krijgen.