Recordverkoop voor PSA Peugeot Citroën

De Franse autobouwer PSA Peugeot Citroën heeft een record aantal auto's verkocht in het eerste halfjaar van 2010. Peugeot Citroën verkocht 1,86 miljoen voertuigen. Dat is 17 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Peugeot Citroën klopt daarmee de markt. Wereldwijd werden in het eerste halfjaar van 2010 13 procent meer auto's verkocht. China spant de kroon met een stijging van 27 procent. In Frankrijk groeide de markt maar met 6 procent door het terugschroeven van schrootpremies. In Duitsland viel de schrootpremie helemaal weg, wat resulteerde in een krimp van de markt met maar liefst 27 procent.

PSA Peugoet Citroën boekte de recordverkoop onder meer door de succesvolle lancering van enkele nieuwe modellen, zoals de exclusievere Citroën DS3 (foto). Zo behoudt Peugeot Citroën de titel van best verkopende Franse autoconstructeur.