Ridley Scott gaat YouTube-film produceren

YouTube wil een film maken over 24 juli. De videowebsite gaat daarvoor in zee met regisseur Kevin Macdonald en producent Ridley Scott (foto). Het materiaal voor de film moet komen van de gebruikers van de website zelf.

YouTube roept zijn gebruikers op om op 24 juli hun dagelijkse leven in beeld te brengen en hun filmpjes op te laden op de website.

Macdonald zal dan een selectie maken uit het materiaal en daarmee een lange documentaire maken. "Ik weet dat het een risico is", zegt Macdonald. "Het kan zijn dat we niets interessants binnenkrijgen, maar ik denk niet dat dat zal gebeuren. Ik ben ervan overtuigd dat er echte juweeltjes zullen tussen zitten."

Iedereen die geselecteerd wordt, zal op de aftiteling verschijnen als co-regisseur. 20 winnaars zullen de première mogen bijwonen op het Sundance Festival in januari.

meer info