Vrachtwagen maait fietsers van fietspad

Vanmiddag is op de Beneluxweg in Zelzate, net op de grens met Nederland, een koppel Nederlandse fietsers aangereden door een vrachtwagen. Beide fietsers werden tientallen meters meegesleurd en de man overleed ter plaatse. De vrouw werd in kritieke toestand met de helikopter overgevlogen naar het UZ Aalst.

Het ongeval gebeurde rond 15.00 uur op de Beneluxlaan. Het Nederlandse paar reed vanuit Zelzate in de richting van Sas van Gent. De vrachtwagen reed in dezelfde richting, maar week door een nog onbekende oorzaak af naar het fietspad.

De 65-jarige man overleefde de aanrijding niet. De vrouw werd nog 150 meter meegesleurd door de vrachtwagen, tot aan de grens met Nederland. Ze werd in levensgevaar met een helikopter naar een ziekenhuis in Aalst gebracht. Het ging om een koppel afkomstig uit Terneuzen.

De bestuurder van de vrachtwagen, een 38-jarige man uit Sint-Niklaas, was in shock na het ongeval. Hij legde een negatieve ademtest af, waarom hij van zijn baan afweek, wordt nog onderzocht.