"Dag van stilte" in de Italiaanse media

De Italiaanse media leggen vrijdag het werk neer. De uitgevers, journalisten, radio- en tv-zenders protesteren tegen het wetsontwerp van premier Silvio Berlusconi over afgeluisterde informatie en de publicatie ervan.

Als de wet goedgekeurd wordt in de Kamer, kunnen uitgevers boetes tot 450.000 euro opgelegd krijgen voor het publiceren van afgeluisterde info.

De Italiaanse Senaat heeft de wet die het afluisteren inperkt in de tijd al goedgekeurd. De meerderheidspartijen achten de wet noodzakelijk om het privéleven van de burgers te beschermen. De oppositie beschuldigt de meerderheid van Berlusconi ervan dat ze de media de mond willen snoeren om te vermijden dat er onkoosjere affaires aan het licht komen.

Vrijdag zullen er geen kranten verschijnen in Italië. Ook de persagentschappen, nieuwssites en tv- en radiozenders zullen geen nieuws brengen.