"Naaktfoto" op pc Danneels kwam van Cobra.be

Vanmorgen berichtten verschillende media over een "naaktfoto van een meisje" die gevonden werd op de computer van kardinaal Danneels. De foto blijkt nu een kunstfoto te zijn afkomstig van de VRT-cultuursite cobra.be. Dat meldt het Brusselse parket.

Het gaat om een kunstfoto van fotografe Laura Baudoux, getiteld "La Douche II" die op de website cobra.be verscheen in februari van dit jaar in het kader van "De Canvas collectie - La collection RTBF", een kunstwedstrijd voor amateurkunstenaars.

Speurders dachten aanvankelijk dat de foto afkomstig was vanop de VRT-nieuwssite deredactie.be. Die site wordt immers gemaakt vanop hetzelfde technische platform als cobra.be.

Bij weergave van de pagina worden afbeeldingen automatisch opgeslagen op de computer als "tijdelijke internetbestanden". Op die manier zou de foto op de computer van de kardinaal terechtgekomen zijn.