Actie tegen "vuvuzelaterreur" leidt tot ontslag

Nels van Toor, een uitzendkracht bij het Nederlandse bedrijf Nedtrain, heeft zijn aversie voor het monotone geluid van de vuvuzela met zijn ontslag moeten bekopen. Nadat hij een vuvuzela die door de andere werknemers omgevormd was tot een megatoeter en op perslucht werd aangesloten, in tweeën gezaagd had, kreeg hij van de directie te horen dat hij mocht gaan.

Van Toor doet zijn verhaal in Haarlems Dagblad: “Ik ben helemaal niet bezig met het WK voetbal, dus ik wist niet waar die dingen vandaan kwamen. Maar om de haverklap stond wel iemand te toeteren op die vuvuzela’s. Naarmate het Nederlandse team verder kwam, nam de frequentie toe”. De voetbalfans werkzaam op het bedrijf, smolten zelfs een aantal vuvuzela’s samen tot een megavuvuzela die nog meer geluid produceerde.

Landverrader

Gisterochtend, nadat Nederland zich had weten te plaatsen voor de finale, was het hek helemaal van de dam. “Rond 8 uur kwam er een ongelooflijk hard geluid uit die megavuvuzela. Ik noem het gewoon vuvuzelaterreur”, aldus Van Toor. Hij besloot de megatoeter in tweeën te zagen, tot groot ongenoegen van zijn collega's.

De uitzendkracht mocht het onmiddellijk afstappen. ”Officieel omdat ik niet voor eigen rechter had moeten spelen. Maar het bedrijf moet die dingen toch helemaal niet toestaan op de werkvloer? Alleen durft niemand er iets van te zeggen omdat je dan voor landverrader wordt uitgemaakt'', besluit Van Toor.

Bij Nedtrain wenste niemand te reageren.

lees ook