Bootje met 37 passagiers crasht in VS

Op de Delaware-rivier, voor de Amerikaanse stad Philadelphia, is een toeristenbootje gebotst tegen een groot vrachtschip. Het bootje, dat 37 opvarenden telde, kapseisde en zonk. 35 mensen konden in veiligheid worden gebracht, 2 blijven vermist.

"Onze boot is in minder dan 10 seconden door de rivier verzwolgen", zei een passagier. De mensen hadden nauwelijks de tijd om hun reddingsvesten aan te doen. Toen ze zagen dat het bootje het vrachtschip ging rammen, konden ze nog net op tijd hun voorzorgen nemen en overboord springen.

De kustwacht zoekt met helikopters en schepen naar overlevenden, zei burgemeester Michael Nutter. De vermisten zijn een 16-jarig meisje en een 20-jarige jongeman.

De politie heeft met behulp van sonartoestellen het wrak al kunnen lokaliseren. Het ligt op zowat 15 meter diepte op de bodem van de rivier.

Volgens de eerste berichten was er brand uitgebroken aan de motor van het toeristenbootje. Daardoor was het wellicht onbestuurbaar geworden en op het vrachtschip gebotst. Enkele passagiers moesten met lichte verwondingen naar het ziekenhuis.