CNN zet "Fadlallahfan" op de keien

De Amerikaanse nieuwszender CNN heeft Midden-Oostenredacteur Octavia Nasr ontslagen omdat ze zich in een twitterbericht bewonderend had uitgelaten over wijlen de Libanese ayatolla Fadlallah.

Fadlallah stierf zondag op 75-jarige leeftijd. Hij was een inspirator van de sjiitische Hezbollahbeweging en stond bekend als anti-Amerikaans.

Fadlallah werd in de jaren tachtig door Amerikaanse media ervan beschuldigd dat hij aan de basis zou liggen van gijzelnemingen van Amerikanen in Libanon door radicale groeperingen met banden met Iran.

Nasr schreef dat de ayatolla "een van Hezbollahs grootsten" was. Haar excuses konden niet baten. CNN heeft Nasr onmiddellijk ontslagen. CNN is van oordeel dat ze haar eigen geloofwaardigheid en die van CNN op het spel heeft gezet.