Disney moet 215 miljoen euro betalen

The Walt Disney Company moet ongeveer 215 miljoen euro aan achterstallige rechten betalen aan het Britse Celador, de makers van het programma "Who wants to be a millionaire ?" Dat heeft een rechtbank in Californië beslist.

Celador had de rechten voor het format in 1999 aan ABC verkocht. Volgens de Britten had de zender een deel van de reclame-inkomsten van het programma verborgen gehouden.

The Walt Disney Company, eigenaar van ABC, meldt dat het in beroep zal gaan tegen de uitspraak. "We zullen alles doen wat in onze macht ligt", klinkt het. Het mediabedrijf ontkent dat het gesjoemeld zou hebben met de boekhouding.

De populaire quiz "Who wants to be a millionaire" werd in ons land uitgezonden op de commerciële zender VTM. De tv-quiz "Wie wordt euromiljonair ?" werd gepresenteerd door Walter Grootaers.