Geen massa op het "Massa Boozefestijn"

Het "Massa Boozefestijn" op het Theaterplein in Antwerpen heeft vanavond niet de verwachte massa getrokken. Hoewel er zowat 3.000 mensen via Facebook hun aanwezigheid op het drankfestijn bevestigd hadden, zijn er volgens de politie slechts 500 à 550 komen opdagen.

Veertien mensen die met minder goede bedoelingen op weg waren naar het plein, werden preventief opgepakt voor verstoring van de openbare orde. "Eén persoon werd gerechtelijk aangehouden, omdat hij een verboden wapen op zak had en dertien anderen bestuurlijk. We beschikten over voldoende aanwijzingen dat zij niet van plan waren om er een gezellige boel van te maken", zei politiewoordvoerder Fons Bastiaenssens.

Op het Boozefestijn zelf verliep alles gemoedelijk en zonder incidenten. De politie bleef wel een oogje in het zeil houden. Rond middernacht werd er in principe een einde aan het feestje gebreid. Daar had de initiatiefnemer van het evenement toch om gevraagd op de Facebookpagina