Het mysterie van de ontvoerde pinguïn

De politie van Ierland is vandaag met een onderzoek gestart naar de bizarre ontvoering van een pinguïn uit de zoo van Dublin. De ontvoerders vervoerden de zeevogel in een taxi, en lieten hem achter in de straten van de Ierse hoofdstad.

Een woordvoerder van de politie zei dat de ontvoerders iets na 8 uur lokale tijd de zoo binnengedrongen waren. Ze namen de pinguïn mee en stapten met het dier in een taxi. Blijkbaar lieten ze het dier dan los in de straten van Dublin.

De pinguïn stelde het goed toen hij werd teruggevonden in de straten van Dublin, waar hij aan het rondzwerven was. Hij bevond zich enkele kilometers van de plaats waar hij opgesloten zat.

Volgens de lokale media beschikt de politie over een kroongetuige: de taxichauffeur met wie de ontvoerders meereden. Ze hadden de pinguïn in een zak gestoken, zodat hij incognito kon vervoerd worden, en zeiden dat het om een konijn ging. Het motief van de ontvoerders is niet duidelijk maar ze riskeren wel vervolgd te worden.

lees ook