IMF ziet wereldeconomie sterker groeien

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft de groeiprognose voor de wereldeconomie verhoogd tot 4,6 procent. Het IMF sluit bovendien uit dat er opnieuw een wereldwijde recessie zou komen.

Tot nog toe dacht het IMF dat de economie in 2010 met 3,9 procent zou groeien. Het vooruitzicht voor 2011, een groei van 4,3 procent, blijft gehandhaafd.

De sterkere groei zou vooral te danken zijn aan de Aziatische en Latijns-Amerikaanse landen. Zo zouden China (+ 10,5%), India (+ 9,4%) en Brazilië (+ 7,1%) de grootste groeiverwachting laten optekenen.

Het IMF ziet geen nieuwe recessie opduiken, maar waarschuwt wel dat de vooruitzichten deels afhankelijk zijn van de ontwikkelingen in de eurozone. Als de schuldencrisis in Griekenland en andere kwetsbare landen in de zone niet onder controle wordt gebracht, zal dat een rem zetten op de economische vooruitgang, klinkt het.