Paringsdrift van struisvogel eist slachtoffer

In de zoo van Sancta Spiritus, in Cuba, is een vrouwelijke struisvogel overleden, omdat haar mannelijke partner haar niet met rust wilde laten. Door diens enorme seksuele driften slaagde het vrouwtje er niet meer in te eten. Ze kwam dan ook om van de honger.

Volgens de krant “Juventud Rebelde” wilde het mannetjesdier tot 7 keer per dag paren. Ter bescherming van het vrouwtje werd ze geïsoleerd, maar dit veroorzaakte dan weer stress bij het mannetje, waardoor hij erg agressief werd.

“Het mannetje liet zijn partner niet meer slapen, hij liet haar nauwelijks eten en mishandelde haar”, zegt toezichthoudster Magali Valdivia. Valdivia was de enige die nog de kooi van het mannetje durfde binnengaan, bijvoorbeeld om de kooi te reinigen. “Op een gegeven moment hebben 3 mannen het dier in bedwang moeten houden, nadat hij een werknemer had aangevallen”, aldus de vrouw.

De zoo is nu op zoek naar een nieuwe partner en hoopt dat dit verhaal zich niet zal herhalen.

lees ook