Ronald Janssen wordt dan toch ontslagen

Ronald Janssen, de seriemoordenaar uit Loksbergen, kan nu toch ontslagen worden door de school in Herk-de-Stad waar hij leraar was. De speciale Kamer van Beroep voor het Vrij Onderwijs heeft beslist dat de school hem mag ontslaan.

Zes maanden na zijn arrestatie is Ronald Janssen formeel nog steeds in dienst op de Sint-Martinusschool in Herk-de-Stad. Na een procedure kan de school nu echter overgaan tot ontslag.

De school kreeg daarvoor de toestemming van de speciale Kamer van Beroep voor het Vrij Onderwijs. De beslissing is onder meer gebaseerd op de bekentenissen die Janssen heeft afgelegd over de moorden op het koppel Shana Appeltans en Kevin Paulus en Annick Van Uytsel.

Het ontslag zal drie dagen nadat het is betekend aan Janssen ingaan. Normaal zou de ontslagbrief hem nog deze week bezorgd worden in de gevangenis.

Janssen behoudt wel zijn pensioenrechten. Het is ook nog niet duidelijk of de school hem nog een opzegvergoeding van anderhalf jaar moet uitbetalen, waar hij wettelijk recht op heeft. Janssen kan ook nog naar de arbeidsrechter stappen om het ontslag aan te vechten.