Sm-meesteressen opnieuw op vrije voeten

De twee meesteressen die eind juni werden opgepakt naar aanleiding van het overlijden van een 58-jarige Brit in Brecht, zijn weer op vrije voeten. Hun vrijlating dateert al van 1 juli, maar het nieuws raakte nu pas bekend.

De vrouwen worden ervan verdacht "opzettelijke slagen en verwondingen met voorbedachtheid te hebben toegebracht aan een 58-jarige Brit met ongewild zijn dood tot gevolg". De Britse miljonair stierf op 22 juni tijdens een bezoek aan een sm-studio in Sint-Job-in-'t-Goor.

De twee sm-meesteressen die bij hem waren, verwittigden zelf de hulpdiensten. Aanvankelijk werd gedacht aan een natuurlijk overlijden, maar tijdens de autopsie zou er lachgas in de longen van de man zijn gevonden.

Op 30 juni moesten de meesteressen de onderzoeksrechter en de speurders tijdens een reconstructie tonen hoe de zakenman aan zijn einde kwam. De onderzoeksrechter besliste een dag later dat hun aanhouding niet langer noodzakelijk was voor het onderzoek.