Stuk pizza verraadt seriemoordenaar

De politie van Los Angeles heeft een seriemoordenaar opgepakt die 25 jaar ongestraft zijn gang kon gaan. De doorbraak in de zaak kwam er door de vondst van DNA op een stuk pizza dat de man had weggegooid.
Het huis van de verdachte wordt leeggehaald

De dader, een 57-jarige mecanicien en gewezen vuilnisman, misbruikte en vermoordde tussen 1985 en 2007 minstens tien zwarte vrouwen, voornamelijk prostituees. Hun lichamen werden doorgaans teruggevonden op verlaten plaatsen of in vuilnisbakken in South Los Angeles en de vlakbij gelegen gemeente Inglewood.

De moordenaar liet telkens weinig aanwijzingen achter, maar onderzoekers konden toch DNA-sporen aan het licht brengen op de plaatsen van de misdaden. In 2008 werden de gevangenissen van Californië op DNA doorzocht, wat niets opleverde. Bij een tweede zoektocht werd een veroordeelde gevonden wiens DNA aantoonde dat hij een familielid was van de gezochte seriemoordenaar.

De 57-jarige Lonnie David Franklin Jr, de vader van die veroordeelde, werd in het vizier genomen en een undercoverteam bemachtigde een weggegooid stuk pizza om zijn DNA onder de loep te nemen. Na een positieve match werd hij uiteindelijk opgepakt.

De moordenaar had de bijnaam "Grim Sleeper" gekregen omdat hij zijn moorden tussen 1998 en 2001 tijdelijk stopzette. Buren van de opgepakte verdachte omschrijven de man als "zeer vriendelijk".