Dankzij octopus Paul nu al op rozen

Wetstraatjournalist Linda De Win is ook een fervente voetbalsupporter. Ze volgt het WK op de voet en schrijft haar bevindingen voor ons neer.

Octopus Paul heeft gesproken, of beter mosselsgewijs laten weten wie zondag de finale wint. Spanje wordt wereldkampioen! Olé! En wat een opluchting! Mag het even! Ik ben geen "tweegatjakkals", die nu ook op de Hollandse kar springt. Voor wie het woord "tweegatjakkals" niet kent, dat is Afrikaans voor een opportunist, iemand met twee gezichten.

Ik had gehoopt op een heruitgave van de WK-finale van 1974, Nederland-Duitsland. Maar met Nederland-Spanje kan ik best leven. En dankzij Paul, zit ik nu eigenlijk al op rozen. Hoewel ik het zaakje niet helemaal vertrouw.

Wat was dat overigens met die halve finale Duitsland-Spanje! De Mannschaft kwam amper in het stuk voor. Waar was Bastian Schweinsteiger, de man die de voorbije wedstrijden het spel meesterlijk verdeelde? Nergens, inderdaad!

Was het omdat de Duitsers nog niet bekomen waren van Paul's voorspelling? Want die gokte op Spanje. Overigens ging Spanje verdiend door. En de overwinning hebben ze, als ik Paul mag geloven zo goed als op zak. En toch vertrouw ik het niet. Ik ben er zeker van dat de Nederlanders zich geen bal aan trekken van al dat gemossel van Paul. Het siert hen, dat moet je ze nageven! Maar Oranje wereldkampioen?

Laat ons de krantenkoppen van de voorbije weken er nog eens bijhalen. "Saai Oranje." "Efficiëntie boven schoonheid. " "Oranje blijft vervelen en winnen." "Nederland doet het on-Hollands." "Bleek Oranje al op rozen",... Slaapverwekkend.

We moeten voor Nederland zijn, hoor ik, omdat ze al die vorige keren onterecht verloren. En we moeten voor Oranje supporteren omwille van het goede nabuurschap. Mocht u vinden dat daar wat inzit, dan heeft u deze nog niet gehoord.

Het boek "Zo werden wij wereldkampioen", ligt al een tijd in de winkel. Ik ben geen "tweegatjakkals" en ga zondag dus ongegeneerd voor Spanje supporteren. Espana por favor, Pablo!

Linda De Win