Editors-fan Callewaert is hit op YouTube

Jason Callewaert, de 19-jarige fan van Editors die op Rock Werchter in trance meezong met de hits van de band, is een hit op YouTube. Het filmpje met de beelden van de zingende fan is al meer dan 10.000 keer aangeklikt.

"Ik sta er zelf een beetje van te kijken. Iedereen begon te applaudiseren en te roepen", zegt Jason Callewaert in een interview met Het Nieuwsblad.

Callewaert werd door de cameramensen op Rock Werchter prominent in beeld gebracht toen hij met de nodige pathos en met de ogen dicht meezong met de nummers van Editors. De beelden werden live uitgezonden op de grote schermen op de festivalwei van Rock Werchter, maar werden ook gebruikt tijdens de uitzending over het festival op Canvas.

Intussen zijn de beelden ook te zien op de videowebsite YouTube. "Het is hallucinant hoeveel reacties ik er op krijg. Studio Brussel belde me al voor een interview en ook de platenfirma van Editors heeft al contact met me opgenomen. De bandleden hebben de beelden ook gezien en zouden me een cadeau opsturen", aldus Callewaert.

Bovendien zou Editors de beelden van Callewaert willen gebruiken in hun volgende clip. "Ze willen "No sound but the wind" akoestisch uitbrengen in België, met de beelden van mij", besluit Callewaert.