GB laat botox toe als behandeling voor migraine

Groot-Brittannië heeft Allergan, de producent van het antirimpelmiddel botox, de toestemming gegeven om botox toe te passen bij de behandeling van migraine. De toestemming komt er na een onderzoek waaruit blijkt dat een botoxbehandeling de hoofdpijn zou doen afnemen.

Botox is een afgeleide vorm van botulinetoxine, een -giftige- chemische stof die een spierverslappende werking heeft. Het middel is populair in de strijd tegen rimpels, en wint terrein op de "klassieke" plastische chirurgie.

Nu blijkt uit een wetenschappelijk onderzoek dat botox de hoofdpijn kan doen afnemen bij mensen met chronische migraine. Ook voor de migrainebehandeling zou botox worden geïnjecteerd in de voorhoofdsspieren.

Groot-Brittannië is het eerste land ter wereld waar botox ook toegelaten wordt voor medische doeleinden en niet enkel voor schoonheidsbehandelingen. Het middel mag wel enkel toegediend worden aan chronische migrainelijders, mensen die 15 dagen per maand hoofdpijn hebben, waarvan acht dagen migraine.