Google heeft nieuwe Chinese licentie gekregen

Het Amerikaanse internetbedrijf Google heeft een nieuwe licentie gekregen van de Chinese overheid. Dat heeft Google vrijdag zelf bekendgemaakt.

Google meldt dat internetgebruikers in China voortaan niet meer omgeleid zullen worden naar de zoekmachine van het bedrijf in Hongkong.

Google en China lagen eerder dit jaar in de clinch, nadat Google had beslist om zijn Chinese website niet meer te censureren en de webstek om te leiden naar Hongkong. Eind juni haalde Google zelf de angel uit het conflict door toenadering te zoeken en de verhuizing naar Hongkong ongedaan te maken.

Het openlijke conflict tussen Google en de Chinese overheid verstoorde de politieke relatie tussen Peking en Washington. De spanningen van de voorbije maanden tussen de VS en China zijn intussen afgenomen.