Kinderlokker vroeger al veroordeeld

De man die maandag in Blankenberge twee 8-jarige meisjes probeerde mee te lokken, is eerder veroordeeld voor kinderverkrachting. Dat zegt het parket van Brugge. De man ontkent de feiten.

De politie kreeg gisteren tientallen tips binnen nadat de robotfoto van de verdachte was gepubliceerd. Twee tips wezen in de richting van een man uit Zeebrugge, maar die bleek de hele dag niet thuis.

Rond 18 uur kreeg de spoorwegpolitie een tip van een alerte medewerkster van de NMBS. Die had een man gezien op de trein Antwerpen-Oostende die voldeed aan de beschrijving.

De man werd onderschept en is ter beschikking gesteld van het parket. Vanmiddag verschijnt hij voor de onderzoeksrechter. Hij riskeert vijf jaar cel.

Gerechtelijk verleden

De man is in ieder geval geen onbekende voor het gerecht. Eerder liep hij al twee keer een celstraf op voor de verkrachting van kinderen, zegt procureur Paul Libbrecht van het parket van Brugge.

"Hij geeft wel toe dat hij de kinderen gezien heeft in de lift, maar hij geeft daar een andere uitleg aan dan de slachtoffers zelf, die hem ook herkend hebben", zegt Libbrecht. "Bij nazicht op het parket van zijn voorgang blijkt de persoon toch bekend te zijn voor zedenfeiten, zodat men toch wel mag aannemen dat het hier om redelijk ernstige feiten gaat."