Kustgemeentes zoeken extra agenten

Door het EU-voorzitterschap van België dreigt deze zomer een tekort aan politie-agenten aan de kust. De politiezones hadden 80 extra agenten gevraagd, maar momenteel zijn er slechts 3 ingegaan op de vraag.

De kustgemeentes vragen elk jaar extra agenten uit het binnenland om een handje te helpen tijdens de drukke zomermaanden.

Meestal komen die extra manschappen van de federale politie, maar die zijn nu onbeschikbaar omdat ze worden ingezet om de orde in de hoofdstad te handhaven tijdens het Belgische EU-voorzitterschap.

"Onze oproep heeft nauwelijks succes gehad", zegt Dirk Van Nuffel van de politie van Knokke-Heist. "Er zijn een 20-tal kandidaten geweest, maar amper 3 hebben de toestemming gekregen van hun chef om hier te komen helpen."

"Tot nog toe zijn er geen problemen geweest", zegt Van Nuffel. "Maar vanaf 21 juli wordt het pas echt druk. Dan hebben we die extra mensen nodig voor bijkomende patrouilles. Zonder hen zou het wel eens langer kunnen duren vooraleer een patrouille ter plaatse is."