Man betast kinderen tijdens kamp van CM

In Lanaken heeft een man enkele kinderen betast tijdens een kamp van de Christelijke Mutualiteiten. De feiten gebeurden 's nachts. De deuren van de kampplaats waren gesloten, maar de man raakte langs een openstaand raam binnen.

Er logeerden een 50-tal kinderen van 9 en 10 jaar uit de buurt van Kortrijk. De slachtoffers vertelden de ochtend nadien aan hun begeleiders wat er was gebeurd.

Het vakantiekamp is door de feiten een dag vroeger beëindigd dan gepland. De politie is met een onderzoek gestart.

"De bewaking op de kampplaats zal worden opgevoerd en de ramen en deuren van het centrum zullen extra beveiligd worden", zegt schepen Mark Curvers. "Het toezicht door de politie word ook verhoogd en is veel groter dan op andere momenten."

"De rest van de geplande kampen gaat gewoon door. Het zou heel erg zijn dat er geen enkel scouts- of chirokamp zou kunnnen doorgaan omdat er ergens één zieke pervert rondloopt", aldus Curvers.

De lokale politie van Lanaken gaat het toezicht aan het vakantiedomein Pietersheim in Lanaken verhogen. "Het politioneel toezicht wordt verhoogd. Ook gaan we de ramen en deuren extra beveiligen en daarvoor is de dienst inbraakpreventie van de politie ingeschakeld. De andere kampen in Pietersheim gaan gewoon door. Het zou erg zijn, als die niet plaats zouden vinden door een zieke pervert. Ik kan meedelen dat er nog vier groepen van de CM naar Lanaken komen. Het gaat om 160 kinderen. Tussen de CM en de exploitant van Pietersheim is er dus een sterke vertrouwensband," aldus eerste schepen Mark Curvers van Lanaken.

Ook de CM gaat bij de volgende kampen een extra monitor meesturen, die dan als een soort nachtwacht kan dienen.