Michel: "Meer babbelen binnen de MR"

De MR gaat nog maar eens door moeilijke tijden, maar volgens partijkopstuk Louis Michel was de recente ruzie slechts een "banale" ruzie. Hij vindt wel dat er meer "preventief gepraat" moet worden binnen de partij.

De Franstalige liberalen vochten het afgelopen jaar een interne machtsstrijd uit, gevoerd door enerzijds het kamp van voorzitter Didier Reynders en anderzijds de Michel-clan en hun aanhangers. De strijd werd (tijdelijk) beslecht in het voordeel van Reynders, maar de gemoederen zijn nooit helemaal bedaard.

Afgelopen week was er opnieuw ruzie, deze keer over de benoeming van drie gemeenschapssenatoren. Reynders' kandidaten haalden het toen niet. Een "banale" ruzie, zegt Louis Michel nu. Maar toch vindt hij dat er binnen de MR dringend meer gepraat moet worden. "We moeten meer preventief babbelen." Ook als partijkopstukken ronkende verklaringen afleggen, moeten die eerst besproken worden, vindt hij, zonder Maingains naam te willen noemen.

Michel zei vanmorgen op de RTBF ook dat hij zich momenteel niet zo gelukkig voelt binnen de MR, omdat hij als een "putschist" afgeschreven wordt. "Dat men mij zo noemt, kwetst mij."