NMBS plaatst defibrillators in 14 stations

In de 14 grootste treinstations van het land gaat spoormaatschappij NMBS defibrillators installeren. Dat zijn toestellen waarmee je door elektrische schokken eerste hulp kan bieden als iemand een hartaanval krijgt.

"De toestellen kunnen door iedereen worden gebruikt. In de minuten na een hartaanval kan er een mensenleven mee gered worden", zegt de NMBS.

De defibrillators hangen in een kast tegen de muur in de buurt van de loketten. Als je de kast opent, legt een stem uit hoe je het toestel gebruikt. De hulpdiensten worden dan ook automatisch verwittigd. De NMBS Holding maakt 25.000 euro vrij voor de aankoop van de defibrillators.

De Vlaamse stations waar zo'n toestel komt, zijn Antwerpen-Centraal, Antwerpen-Berchem, Brugge, Gent-Sint-Pieters, Leuven en Mechelen. Ook de drie grote Brusselse stations worden uitgerust met een defibrillator.