Reizigers stappen uit snikhete defecte trein

In de provincie Luik, in Ans, zijn reizigers uit een trein gestapt die stilstond als gevolg van een technisch defect. De airco werkte niet meer en de reizigers hielden het niet meer uit van de warmte.

Ze konden een deur openen, verlieten de trein en wandelden langs de sporen naar het station van Ans. De NMBS betreurt het gedrag van de reizigers en wijst er op dat uitstappen wettelijk niet mag.

"Zoals de procedure voorschrijft wanneer de airconditioning uitvalt terwijl de trein stilstaat - wat zelden gebeurt - heeft de treinbegeleider een deur geopend om de reizigers wat verse lucht te geven", legde Philippe Tomberg, woordvoerder van de NMBS, aan Belga uit. "Hij bleef uiteraard aan de deur staan om erop toe te zien dat niemand zou uitstappen." Tegelijkertijd slaagden sommige passagiers erin andere deuren te openen, waarna ze uitstapten en zich op de sporen begaven.

Tomberg hamerde op de risico's van dergelijk gedrag. "Het is illegaal, maar ook en vooral gevaarlijk. We kunnen er niet genoeg op wijzen: de NMBS geeft altijd prioriteit aan de veiligheid van de reizigers, ook in een oncomfortabele situatie als die van donderdag."