The Pirate Bay blijft beschikbaar in België

Belgacom en Telenet zijn van mening dat het niet aan hen is om de toegang tot websites te blokkeren, ook al zijn ze illegaal. De twee telecombedrijven reageren daarmee op de vraag van de Belgian Anti-piracy Federation naar een optreden van de overheid tegen sites zoals The Pirate Bay, die toegankelijk is voor klanten van Telenet en Belgacom.

"Het is niet onze bevoegdheid om te beslissen welke websites al dan niet geraadpleegd mogen worden door de gebruikers", legde een woordvoerder van Telenet uit. "Als de rechter vindt dat de site toegankelijk mag blijven voor onze abonnees, volgen we zijn advies."

Belgacom wacht op een beslissing ten gronde van de rechtbank. Vandaag is een blokkering van The Pirate Bay niet aan de orde. "De rechter oordeelde dat onmiddellijke maatregelen voor de blokkering van de site niet nodig waren en dat de vraag van BAF niet in verhouding stond tot het delict, onder meer omdat de site al jaren bestaat en het verzoek pas nu gedaan werd", preciseerde het bedrijf.